Verberg

Meer afbeeldingen

Alles over Dopper

Dopper   Waarom Dopper? Nou, omdat:   Wereldwijd wordt slechts 1% van dit plastic gerecycled.  50% van het plastic wordt na gebruik direct weggegooid.  Per dag verdwijnen er vrachtladingen plastic (vaak onbedoeld) in onze oceanen; via straat, sloot, rivier en zee. In de vijf grote oceaangebieden waar dit plastic zich concentreert zit soms wel 36 keer meer plastic dan plankton. Het pla...lees meerstic komt in kleine deeltjes via zeeleven en vogels in onze voedselketen terecht. 1 miljoen zeevogels en 100.000 zeezoogdieren worden jaarlijks gedood door het plastic in onze oceanen. En oh ja, voor de productie van 1 plastic flesje is 1 liter water en 1 liter olie nodig.Dopper is een social enterprise. Winst is niet het doel; impact op een betere wereld wel. Daarom werkt Dopper vanuit het cradle to cradle concept; Dopper hergebruikt maximaal en minimaliseert waardevernietiging. Dopper is een merk met een missie. Het verhaal van Dopper begint met een documentaire over de plastic soep die onze oceanen vult. Het begon oprichter Merijn Everaarts op te vallen hoeveel en hoe vaak we plastic flessen weg gooien. We willen natuurlijk allemaal gezond aan het water tijdens het sporten en ook tijdens werk, maar hierdoor neem het aantal wegwerpflessen en dus ook de plastic afvalberg enorm toe. Vastberaden het heft in eigen hand te nemen, zette Merijn een ontwerpwedstrijd uit voor de ideale herbruikbare waterfles. Het design van ontwerper Rinke van Remortel won en zo werd de Dopper Original waterfles geboren!  inklappen

Dopper Original Waterfles 500 ml - Cool Blue

12.50

Wat is het precies?

De Dopper Original waterfles bestaat uit drie delen die je eenvoudig uit elkaar kunt halen. Zo kun je de fles goed schoonmaken. De Dopper is gemaakt van BPA- en gifvrij kunststof. BPA is een weekmaker die kan loslaten en zo in de voedselketen terecht kan komen. Daarnaast zijn de Doppers ook nog eens Cradle to Cradle gecertificeerd. Dit houdt in dat alle gebruikte materialen na hun gebruik, weer kunnen worden besteed voor een ander product. De missie van Dopper is het streven naar een wereld waar mensen zich bewust zijn van het milieu, waar we zo min mogelijk plastic afval produceren en waar iederen toegang heeft tot veilig drinkwater. Hun slogan is dan ook: The Bottle is the message. Met de aankoop van een Dopper Original waterfles, draag ook jij een steentje bij aan een duurzamere wereld.

Specificaties

Productnummer 145443
Diepte 7 cm
Hoogte 10 cm
Breedte 70 cm
Branders zwart
Diameter 6 cm
Geschikt voor leatherman
Kleur Blauw
Materiaal Kunststof

Wat vind je ervan?

21/12 2016
Ineke / Amersfoort
Zeker een aanrader. Je ziet iedereen tegenwoordig met een dopper lopen. Lekker gezond doen met ze alle!
15/11 2016
Kirsten Apeldoorn / Limburg
ik ben hier zo blij mee. Ik gebruik hem elke dag. Ik drink nu een stuk meer water dan ik dat deed voordat ik hem had. Heel goed voor het lichaam.
Schrijf een review, of bekijk alle 2 reviews